UNLU KITIR BÖREK TARİFİ

Malzemeler:
3 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
1 kase rendelenmiş kaşar ve lor karışımı
100gr eritilmiş tereyağı
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Un

Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Erimiş tereyağı ile sıvıyağı karıştırıyoruz.
Düz zemin üzerine yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz.
Üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlıyoruz.
Yarım daire şeklindeki yufkayı tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eliyoruz.
Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlıyoruz.
Kenar kısmına hazırlanan patatesli harctan bolca koyup rulo yapıp sarıyoruz.
Dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.
Yağlı karışımı olan kabınımızın içinde az miktar yağ kalaca,
içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin pişiyoruz.
(Yağının çok olduğunu düşünmeyin bu börek için ölçüler tam ideal.) Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri