ELDE AÇMA PIRASALI BÖREK TARİFİ

Hamuru için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su

Harç için;
750 gr. pırasa
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr kavurma
Tuz
Karabiber

Üzeri için:
Çörekotu (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Pırasaları ince doğrayın. Salçayı zeytinyağında kavurun. Pırasaları ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ve kavurmayı ekleyip soğumaya bırakın.
Un, tuz, sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Gerekirse su veya un ilavesi yaparak yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürün ve 3 dakika bekletin. Hamuru biraz daha genişletin.
Pırasa harcını hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Hamuru kendi etrafında dolayarak yağlanmış tepsiye yerieştirin. Üzerine hafifçe bastırın. Çırpılmışyumurta sürüp, çörek otu serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri