EL YAPIMI SU BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:
1 çay kaşığı tuz
5 yumurta
1 bardak süt
tereyağı veya sıvıyağı
yeterince maydonoz
yeterli miktarda peynir
alabildiği kadar un

Yapılışı:
İlk olarak bütün malzemeleri karıştırıp hamur haline getiriyoruz.Daha sonra küçük parçalara ayırıp yufka şeklinde açıyoruz. Bir tarafta kaynamış su diğer tarafta soğuk su olacak şekilde sularımızı ayarlıyoruz.Açmış olduğumuz yufkaları kaynamış suya atıp ordan hemen alıp soğuk suya atıyoruz yani şokluyoruz.yapışmasını engelliyoruz.Kaynamış suya da 2 yemek kaşığı tuz ilave etmemiz gerekiyor be detayı atlamayalım çünkü böreğimiz tuzsuz olur. Suyunu süzdükten sonra daha önceden yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz.Her yaptığımız yufkanın üzerine yağ sürüyoruz.Ara katına harcımızı koyuyoruz. Bu şekilde ya fırına sürebiliyorsunuz yada teflon tavada pişirebiliyorsunuz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri