Malzeme:
Hamuru için; (hazır yufkada kullanabilirsiniz)
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tutam tuz
Üzerinin sosu için;
Yarım kg. yoğurt
3-4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Unu hamur yoğurma kabına alıp, tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp, oklava ile yufka şeklinde açın. Yufkaları sacın üzerinde iki taraflı olarak pişirip bir kenara alın. Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları ikişer santim eninde kesin. Fırın tepsisini yağlayıp, kestiğiniz hamurları yanyana aralıksız olarak sıkıca dizin. Sarmısakları temizleyip ezin ve yoğurdu ekleyin. Tuz ilave edip çırpın. Tereyağını eritin. Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı sıcak fırına verin. 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder