Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant tek kullanımlık kuru maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
İç malzeme:
Beyaz peynir
Ara katlara sürmek için:
75 gr tereyağ veya margarin
Yapılışı:
Süt, su, şeker, tuz, sıvıyağ ve yumurta karıştırılır. Şeker eriyince un ve maya karıştırılarak iyice yoğurulur. Hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Hamur 8 eşit bezeye ayrılır. Bezeler 4'erli tabak büyüklüğünde açılır. Arasına eritilmiş tereyağı sürülür ve tekrar açılır. En üstede yağ sürdükten sonra hertarafına peynir ufalanır. Rulo şeklinde sarılıp iki parmak enliliğinde kesilerek yağlanmış tepsiye yatırılır. Diğer 4 bezede aynı şekilde yapıldıktan sonra 20-25 dk tepside mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu, susam serpip fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder