Malzemeler:
1 kg yufka
200 gr beyaz peynir (taze peynirde olabilir)
750 gr ıspanak
göz kararı karabiber kırmızı pul biber ve zeytin yağı
Yapılışı:
Ispanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayıp az tuz döküp iyice sıkıyoruz ki suyu gitsin...
Sonra üzerine peyniri rendeleyip yağ ve baharatları koyup karıştırıyoruz...
2 ye böldüğümüz yufkaları yumurta fırçasıyla azar azar yağlıyoruz. İçine 1 avuç kadar malzeme koyup kenarlarından azcık kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz...
Yan yana tepsiye diziyoruz hepsini yalnız tepsinin altına yağlı kağıt sermeyi unutmuyoruz...
Hepsi bittikten sonra kalan olursa gül böreği şeklinde sarıp buzluğa atabilirsiniz.
En son üzerine sadece yumurta sarısı sürüyoruz. 175 derecede pişiriyoruz.
Piştikten sonra tepsideliler 3 e 4 e bölüp dilim dilim 2 şer 3 er servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder