Malzemeler:
Yarım kg un (2,5 su bardağı)
1 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı ılık su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, 1 yumurta sarısı
Çörekotu,susam
Yapılışı:
Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın
Kabarıncaya kadar ılık ortamda 15-20 dakika bekletin
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Tuz, ılık su, mayalı süt ve margarini ilave edip karıştırın pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru top şeklinde kapatıp üzerine sıvıyağ sürün
ve streç folyo ile kaplayın. 30 dakika mayalanmaya bırakın
Hamuru 14 parçaya ayırıp yuvarlayarak bezeler hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bir bezeyi tepsiye alıp 6 bezeyi etrafına dizerek papatya şeklini verin.
Diğer bezeleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin. Böylece 2 papatya ekmek hazırlamış olacaksınız. 10 dakika daha dinlendirin.
Yumurtayı çırpın ve ekmek hamurlarının üzerine sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder