PORTAKAL REÇELİ TARİFİ

Malzemeler:
6 adet (1,5 kg) yafa portakalı
4 kase toz şeker
2 kase su
Yarım limon suyu yada 4-5 adet limon tuzu

Yapılışı:
Portakalın dışlarını bıcakla kazıyın, yıkayın ve içi su dolu tencerede sarı suyu cıkana dek 1-2 tasım kaynatın ve suyu dökün. Bu işlemi 3 kere yapın çıkan suyu dökün ve portakalları bir süzgecte bekletin suyu iyice süzülsün. Böylece portakalın kabuğundaki acı tat çıkmış oluyor.
Portkalları sogutun,kesme tahtası üzerinde 1'er cm aralıklarla dilimleyin ve minik minik doğrayın. Doğradığınız portakalları kase ile ölçün kaç kase ise o kadar kase tozşeker koyuyoruz.
Bu tarifde tam 4 kase çıktı. Reçeli kaynatacağınız tencereye , 4 kase tozşeker ve 2 kase su ekleyip koyu serbet kaynatın. Koyulaşan serbete portakalı ekleyin,serbet sulanacaktır . İstediğiniz kıvama gelene dek kaynatın. Yarım limon suyu yada limon tuzu (4-5 kücük tane) ekleyin. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara kaldırabilirsiniz. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri