PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ılık süt
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı instant kuru maya veya 42 grlık yaşmaya
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı file badem veya file fındık

Yapılışı:
Yumurtalar çatal yardımıyla çırpılır. Un, şeker, tuz, mahlep ve toz maya bir kapta karıştırılır. Oda sıcaklığındaki tereyağda bu karışıma eklenip bir miktar yoğrulur. Ardından yumurtalar hamura yedirilerek karıştırılır, en son ılık süt eklenir hamur özleşinceye kadar yoğurulur. Hamurun kıvamı ele yapışır yumuşak kıvamda olacak, mayalanma işleminden sonra hamur kendisini toparlayacak. Eğer hamurunuz cıvık kaldıysa un ilavesi yapabilirsiniz. Mayalanma işi için ılık bir ortam yada oda sıcaklığında 2-3 saat hamur dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 parçaya ayrılır. Her bir parçada 3'e bölünerek 50 cm uzunluğunda rulolar yapılır, saç örgüsü şekli verilerek üzerlerine önce yumurta sarısı sürülür sonra file badem serpilip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri