Malzemeler :
2 su bardağı un+2 yemek kaşığı un tepeleme(dolu dolu)
2 su bardağı şeker
1 paket margarin(250 gr)
1 lt süt
1 paket vanilya
İçine:
Tarçın ve fındık karışımı
Üzerine:
Hindistan cevizi
1 paket margarini ve unu tencerede margarin eriyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.Şekeride ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın.Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Vanilyasını ekleyip mikserle 10 dk kadar çırpın.
Buzdolabında en az 1 gece( yaklaşık 6 saat) bekletin.
Bir tabağa su koyup elimizi bu suya batırıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.İçine fındık+tarçın karışımından koyun.Ve yuvarlayın.Bir tabakta hindistan cevizine bulayıp ortalarınada kürdan batırıp ayrı bir tabakta servise sunalım.Uzun süre buzdolabında kapalı bir kapta saklayabilirsiniz .
2 su bardağı şeker
1 paket margarin(250 gr)
1 lt süt
1 paket vanilya
İçine:
Tarçın ve fındık karışımı
Üzerine:
Hindistan cevizi
1 paket margarini ve unu tencerede margarin eriyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.Şekeride ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın.Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Vanilyasını ekleyip mikserle 10 dk kadar çırpın.
Buzdolabında en az 1 gece( yaklaşık 6 saat) bekletin.
Bir tabağa su koyup elimizi bu suya batırıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.İçine fındık+tarçın karışımından koyun.Ve yuvarlayın.Bir tabakta hindistan cevizine bulayıp ortalarınada kürdan batırıp ayrı bir tabakta servise sunalım.Uzun süre buzdolabında kapalı bir kapta saklayabilirsiniz .
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder