Malzemeler:
1 kilo ayva
1 kilo şeker
4 bardak su
2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
4 bardak temiz içme suyunu bir tencereye koyarak ocağa koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Bu arada ayvalarımızın kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkarıyoruz ve rendenin büyük tarafı ile rendeliyoruz
kaynayan suya ayvalara ilave ederek 10 dakika haşlıyoruz
daha sonra şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz
Şeker eriyince 50-55 dakika kaynamaya bırakıyoruz (ayvanın çekirdeklerinden 3-4 tane reçele atıyoruz renk vermesi için)
reçelimiz istediğimiz kıvamı alınca ocaktan indirip soğumaya bırakıyoruz. Reçelimizi kavanozlara koyarak serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder