MANTARLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler:
3 yufka
Yarım kg. mantar
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
5-6 adet sivribiber
1 adet domates
5-6 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 yumurta (birinin sarısı ayrılır)
Yarım su bardağından az fazla süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, Karabiber, Susam

Yapılışı:
Mantarları yıkayıp küçük doğrayın ve 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. (Bu esnada mantarın toprak kokusunun gitmesi için 1 çay kaşığı şeker koyabilirsiniz.) Mantarlar bıraktıkları suyu tamamen çekince önce küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dakika sonra ise küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tavayı ateşten alın. Biraz ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip iyice karıştırın. Diğer tarafta çukur bir kaba 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını aktarın. Çırparak karıştırdıktan sonra içine sütü ve yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. İlk yufkayı düz bir zemine serip yumurtalı harçtan içine sürün. Yufkanın yarısını diğer yarımın üzerine kapatın. Yarım daire şekline gelen yufkayı 4 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyun. İki kenarını hafifçe içe doğru katlayıp rulo şeklinde sarın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri