Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
4 su bardağı un
Arası için:
1 çay bardağı tahin
Ceviziçi
Yapılışı:
Ara malzemesi hariç tüm malzemeler yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. 3 bezeye ayrılır. Tabak büyüklüğünde açıp tahin sürülür ve ceviziçi serpilir. 2. bezeyide aynı şekilde açıp diğerinin üzerine koyup onada tahin sürüp ceviz konur. Son bezeyide aynı şekilde yapıp tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. 4 parmak enliliğinde şeritler kesilip çamaşır sıkar gibi kendi etrafında döndüre döndüre kıvrılır. İçe doğru sarılarak yuvarlak şekil verilir. 5 şerit elde ediliyor. Küçük yapmak isterseniz tam ortadan tekrar kesin 10 adet olur. Yağlınmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürdükten sonra fırını önce 100 dereceye ayarlayıp poğaçaları 10 dk kadar mayalandırıp sonra 175 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
4 su bardağı un
Arası için:
1 çay bardağı tahin
Ceviziçi
Yapılışı:
Ara malzemesi hariç tüm malzemeler yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. 3 bezeye ayrılır. Tabak büyüklüğünde açıp tahin sürülür ve ceviziçi serpilir. 2. bezeyide aynı şekilde açıp diğerinin üzerine koyup onada tahin sürüp ceviz konur. Son bezeyide aynı şekilde yapıp tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. 4 parmak enliliğinde şeritler kesilip çamaşır sıkar gibi kendi etrafında döndüre döndüre kıvrılır. İçe doğru sarılarak yuvarlak şekil verilir. 5 şerit elde ediliyor. Küçük yapmak isterseniz tam ortadan tekrar kesin 10 adet olur. Yağlınmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürdükten sonra fırını önce 100 dereceye ayarlayıp poğaçaları 10 dk kadar mayalandırıp sonra 175 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder