HAŞHAŞ EZMELİ AÇMA TARİFİ

malzemeler
1 buçuk su bardağı ılık süt 
1 paket toz maya ( ınstant) 
yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
4-4 buçuk su bardağı un
3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )

yapılışı

Geniş bir hamur yoğurma kabının içine ılık sütü dökün ve mayayı da ilave edip elinizle maya iyice eriyip pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken şey sütün ılık olması , asla kaynar olmamalı mayayı keser ve istediğimiz kabarıklığı sağlayamayız.
Tuzu, şekeri, sıvı yağı ve azar azar unu da ekleyin. Hamurun çok yumuşak, hafif ele yapışacak şekilde olması lazım.
Hamurdan iki küçük parça koparın, elinizle ince uzun şekil verin, iki hamuru yanyana getirip arasına haşhaş emesinden sürüp burun ve uçlarından birleştirin. Diğer hamurları da bu şekilde yapın ve yağlanmış fırın tepsine şişme payını da bırakıp aralıklarla dizin. Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvı yağ ile yağlayın.

Hamurun mayalanması için tepside 1-1,5 saat kadar bekletin.
Mayalanan açma hamurlarını üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri