Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
1 çay kaşığı mahlep
6 subardağı un
Pekmezli su için
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
üzeri için susam
Yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir. Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide çubuk gibi uzatın.
Bir birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin. 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp, simitlerinizi bu suya batırın. Daha sonra simitleri susama batırın.
Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.) 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder