Malzemeler:
3 yufka
1 adet tavuk haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
5-6 dal maydanoz
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, kekik
Sıvıyağ
Yoğurtlu Sos için:
2 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı toz biber, nane, tuz
Yapılışı:
Soğan ve sarmısağı ince doğrayıp az sıvıyağda kavurun. İçine küp doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Biberler yumuşamaya başlayınca salçayı sonra da didiklenmiş tavukları ilave edin, iyice karıştırın. Tuz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatın. Maydanozları ince ince doğrayıp tavuklara ekleyip karıştırın.
Yufkalardan ilkini tezgaha açıp 4′e bölün. Yufkaların uç kısımlarına tavuklu harçtan yayın ve gül böreği gibi sarıp yağlanmış bir borcama yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında üstüleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yoğurtlu sos için yoğurt, sarmısak ve tuzu karıştırın. Fırından çıkardığınız ve ilk sıcağı çıkmış böreklerin üstüne dökün. Bir sos tavasında yağları eritip kırmızı biber ve naneyi içine atın ve yoğurtlu sosun üstüne gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder