Malzemeler:
5 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 kahve fincanı süt
3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire)
1 küçük kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1- Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş maya, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır.
Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır.
2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir.
3- Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir.
4- Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder