Malzemeler:
5 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
1 kase karışık peynir
3 çorba kaşığı kaymak (süt veya yoğurt kaymağıda olur)
yarım demet maydanoz
1 yumurta akı
Üzeri için:
susam (isteğe göre)
2 yumurta
2 şişe soda
Yapılışı:
Yağlanmış fırın tepsisine birinci yufka serilir. Araları yağlanarak yufkanın yarısı tepsiye döşenir. Arasına rendelenmiş peynir, kaymak,maydanoz ve yumurta akı karışımı serpilir. Kalan yufkalar yine araları yağlanarak tepsiye doldurulur. Daha sonra börek dilim dilim kesilir. Üzerine önce çırpılmış 2 yumurta sürülür. Daha sonra iki şişe soda heryerine gelecek şekilde dökülür. Bu şekilde buzdolabında en az 1 saat bekletilir. Daha sonra ısılıtılmış 190 derecelik fırında nar gibi kızarıp kabarıncaya kadar pişirilir.Su böreği tadında nefis bir börek. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder