Malzemeler:
1 kg. yufka
2 yumurta
Yarım kilo yoğurt
İç malzemesi;
Yarım kilo kıyma
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı kısrılık ince bulgur
1 kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber,
Dışı için;
Yumurta
galeta unu
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı:
Önce yağsız olarak kıyma ve soğan iyice kavrulur. İçine sıcak suda şişirilmiş bulgur ilave edilir. Dövülmüş ceviz, karabiber, pulbiber, tuz eklenerek böreğin içi hazırlanmış olur.
Bir yufka yayılıp üzerine çırpılmış yoğurt ve yumurta karışımından sürülür. Yufka ikiye katlanıp üçgen şeklinde altı parçaya bölünür. Bölünmüş parçaların geniş kısmına kıymalı iç malzemeden konup yufkanın kenarları içine kıvrılarak çok sıkı olmamak şartıyla sarılır. Kalan yufkalara aynı işlem uygulanır. Börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra da bolca galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder