Malzemeler:
3 adet hazır yufka
2 adet yumurta
haşlanmış maydanoz sapı
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
İç malzemesi:
2 su bardağı nohut
yarım su bardağı ceviz içi dövülmüş (isteğe bağlı)
tuz,kırmızı pulbiber ve kimyon
Yapılışı:
Akşamdan ıslattığımız nohutları ertesi gün düdüklüye alıp üzerine su ilave ederek yumuşayana kadar pişirip, yumuşadıktan sonra süzüp rondoda püre haline getirelim, içine cevizi, tuzu, pul biberi ve kimyonu ekleyip karıştıralım. 1 ci yufkamızı serip fırçayla yumurta sürüp, 2 ci yufka yı üzerine serip bir kase yi üzerlerine koyup yuvarlak parçalar çıkaralım çıkardığımız yuvarlakların ortasına harcımızdan koyup, kenarlarından toplayarak haşladığımız maydanoz saplarıyla ağzını bağlayalım, kese şeklinde olacak bir tavaya 2 su bardağı sıvı yağ alıp kızdırıp keseleri itinalı bir şekilde kızartıp kağıt havluya çıkartıp servise sunalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder