PEYNİRLİ PİDE TARİFİ

Malzemeler:
Hamuru için;

Yarım kg + 2 yemek kaşığı elenmiş un
1 paket yaş maya
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1, ¼ su bardağı ılık su

Harç için; (isteğe bağlı)
150 gr kaşar peyniri
125 gr dil peyniri
125 gr köy peyniri

Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Çukur, geniş bir kaba 500 gr elenmiş unu koyun. Bir yerine tuzu, ayrı bir yerine de toz şekeri dökün. Yaş mayayı elinizde parçalara ayırın unun üzerine serpiştirin. Ilık suyun bir bardağını yavaş yavaş dökerek hamuru karıştırmaya başlayın. Suyu az geldiyse ¼ su bardağını da ekleyerek bütün malzemeleri bir araya getirin.

Hamuru kabından çıkarıp un serptiğiniz tezgah üstünde 10 dakika kadar yoğurun. Bu işlem, unun içindeki glutenin aktifleşmesini, hamurun esnek ve pürüzsüz olmasını sağlayacak. Süre sonunda hamuru biraraya getirdiğiniz kabı, hamurun üstüne ters çevirip 10 dakika dinlenmeye alın. Bu arada peynirlerin tümünü rendeleyip geniş bir kapta biraraya getirin.

Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Birini unlu tezgah üstüne koyup oklavayla bir karış uzunluğunda onun yarısı genişliğinde oval olarak açın. Küçük pide hamurunun her yerinin eşit kalınlıkta açılmasına dikkat edin. Pişirme kağıdı serili tepsi üzerine yayın.

Kenarlarda birer cm boşluk bırakarak peyniri üzerine serpiştirin. Kenarları içe doğru kıvırın, sanki çimdik atıyormuş gibi yapın. İki sivri ucu dışarı doğru bırakın. Böylece bildiğimiz pide şeklini elde edeceksiniz. Diğer 9 hamura da aynı işlemi yapıp iki katı hacme ulaşana kadar yani yaklaşık 45 dakika-1 saat ikinci mayalanma işlemi için bekleyin.

İkinci mayalanmayla kabaran pidelerin kenarları açılmış olabilir. Bunu kontrol edin, gerekiyorsa kenarları tekrar içe doğru çimdikleyerek çevirin. Bunu yapmazsanız içindeki peynirler eriyip pide dışına taşabilir. Pideleri önceden 180 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar 15-20 dakika boyunca pişirin. Pideleri fırından çıkardıktan sonra kenarlarına erittiğiniz tereyağını fırçayla sürün, dilimler halinde kesin ve sıcak olarak ikram edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri