Malzemeler:
5 adet yufka
4 adet orta boy havuç
2 yumurta
1 kase yoğurt
yarım bardak sıvıyağ
1 kase lor peyniri veya istediğiniz bir peynir çeşidi
yarım demet dereotu
tuz
Yapılışı;
Havuçları rendenin iri yeriyle rendeleyin. Ayrı bir kapta yumurta sıvıyağ ve yoğurdu homojen bir karışım olana kadar çırpın. Lor peynirini ekleyin. Dereotunu kıyıp ekleyin. Havuçla yoğurtlu karışımı karıştırın.
1 adet yufkayı serin üzerine sıvıyağ sürün ve 2. yufkayıda serin havuçlu karışımdan yeteri kadar yayın.3.yufkayı yayın yine heryerine sıvıyağ sürün 4. yufkayıda serin ve havuçlu karışımı yayın. 5. yufkayıda serin ve rulo şeklinde sarın ve enine 2'ye kesip buzluğa kaldırın biraz sertleşmesini bekleyin.
daha sonra ruloyu 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştirin ve 200 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder