KAŞARLI SİMİT TARİFİ

Malzemeler:
4 bardak un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşğı tuz
1 su bardağı susam
1 kase kaşar rendesi

Tarifi:
Unun ortasını havuz gibi aç. İçine mayayı koy. Yarım çay bardağı ılık su ilave et mayanın üzerine ve 10 dak. dinlendir. Ondan sonra üzerine sıvı yağı kat. Unun üstüne şeker ve tuzu koy. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yap. Yarım saat dinlendir. Bundan 9 tane yumak çıkıyor. Elinle bir bezeyi aç. İçine bir tutam kaşar rendesi koy. Bükerek simit şekli ver iki tarafını da önce suya sonra susama batır yağlanmış tepsiye diz. 15 dakika tepside beklet tepsi mayalanması olsun. 180 derecede pişir.Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri