KIYMALI LAZANYA TARİFİ

Malzemeler:
10 yaprak hazır lazanya
250 gram kıyma
2 baş kuru soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
Tuz
100 gr. kaşar peyniri
Başamel Sos İçin:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt

Kıymalı Sosun Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı diğer yemeklerde de kullandığımız şekliyle ince ince doğruyoruz. Kıymayı tencerede yaklaşık 10 dakika kadar soteledikten sonra üzerine soğan ve sarımsak ilave ediliyoruz. Yemeklik domates doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Domatesin şu anda mevsimi olmadığı için dilerseniz benim yaptığım gibi domates sosu da kullanabilirsiniz. Oluşan karışımı 5 dakika daha pişirdikten sonra kıvama gelecektir. Bu karışımı bir kenarda dursun. Sırada beşamel sosunu hazırlamak var.

Beşamel Sosun Hazırlanışı:
3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritiyoruz. 3 yemek kaşığı unu da ilave ettikten sonra bunları birlikte yakmadan iyice (pembeleşene kadar) çırpma teli ile karıştırarak kavuruyoruz. Çırpma teliyle bir yandan çırparken bir yandan da azar azar sütü ilave ediyoruz. Sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Un kokusunun çıkması için göz göz olana kadar pişirmek gerekiyor.

Lazanyanın Hazırlanışı:
Geldik lazanyamızı hazırlamaya. Cam fırın tepsinin (Kare borcam kullandım) dibine bir miktar başamel sos gezdiriyoruz. İki adet lazanya yaprağını yan yana yerleştiriyoruz. Üzerini de başamel sosla kaplıyoruz. Bir miktar kıymalı harçtan döküyoruz. En üstte lazanya yaprağı gelecek şekilde bu yerleştirme sırasıyla dilediğiniz kalınlıkta (ben 5 kat yaptım çok doyurucu oldu) lazanya yapraklarını döşüyoruz. En üstteki lazanya yaprağına bir defa daha başamel sos gezdiriyoruz. Onun üzerine de bolca kaşar rendesi serpiştirip 200 derecede kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri