TAHİNLİ HAŞHAŞLI KATMER TARİFİ

Malzemeler:
2 su bardağı süt (500 ml)
3 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un

Ara Malzemeler:
Çekilmiş haşhaş
2 tatlı kaşığı şeker
Sıvı yağ
Biraz da tahin
Koyu kıvamlı bir sos hazırlayacağımız için haşhaş, tahin ve yağ miktarını yapacağımıiz yumak sayısına göre ayarlayabiliriz.

Yapılışı:
Bütün malzemelerden yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan Portakal büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyorsunuz. Açacağımız yumağı önce parmaklarımızla bastırıp daha sonra merdane ile yufka büyüklüğünde ince bir hamur açıyoruz.
Haşhalşı sosumuzu hazırlamak için 6-7kaşık dolusu haşhaşa yaklaşık bir fincan sıvıyağ ilave ediyoruz, şekerimizi de ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamı çok akışkan olmayan tabiri caizse çamur gibi olması lazım. Açtığımız yufkanın üzerine 2-3 kaşık haşhaşlı sosumuzdan döküyoruz. Kaşığın tersiyle heryerine yayıyoruz.
Yufkanın uzun kenarından başlayarak rulo halinde sarıyoruz. İnce bir rulo elde etmiş oluyoruz. Rulo yaptığımız hamuru gül böreği sarar gibi doluyoruz.
Doladıkdan sonra unlanmış tezgahın üzerine koyup avuç içimizle nazikçe bastırarak yassılaştırıyoruz. Üzerini unlayıp parmak uçlarımızla nazikçe bastırıyoruz. Merdane ile servis tabağı büyüklünde incecik açıyoruz. Açtığımız katmer hamurunu teflon tavaya alıyoruz.
Teflon tavaya aldığımız katmeri önlü arkalı orta ateşde ocakda pişiriyoruz.
Önü ve arkası piştikden sonra servis tabağına alıp önlü arkalı her iki yüzüne de tereyağı sürerek lezzetlendiriyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri