TAHİNLİ ÇÖREK TARİFİ

Hamur için:
1 paket kuru maya
75 gr tereyağ (yumuşak)
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi için:
1 su bardağı tahin, 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı, susam, ceviz (çekilmiş)

Yapılışı:
Kuru malzemeleri (un,tuz, şeker, maya) bir kapta karıştırıp ortasını havuz gibi açalım. Yağları ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım.
Kabın üstünü kapatıp, hamur iki katı kabarıncaya kadar ılık bir yerde bekletelim. Hamuru 12-13 eşit parçaya ayıralım. Her birini 2 mm incelikte açalım.
Bu arada tahinle şekeri bir kapta karıştırıp, açtığımız hamurlara eşit olarak sürelim. Ve hamuru rulo şeklinde saralım.
Üstlerini örtüp 15 dk beklettikten sonra ruloları tezgaha alıp elimizle öne geriye yuvarlayarak iyice inceltelim.
Rulonun bir ucunu diğeri etrafında saralım, ucunu altına getirelim. Yumurta sarısını sürüp, ceviz kırıntıları ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri