Malzemeler :
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi için :
Yarım çay bardağı haşhaş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tahin
Üzeri için :
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Ilık sütün içinde mayayı eritin. Diğer malzemelerin içine ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini bir bez ile örterek hamurun mayasının gelmesini bekleyin. Mayalanan hamuru beş parçaya ayırın ve beze yapın. Bezelerden birini alarak kare şeklinde açın. İç malzemesini sürün. Diğerlerini de aynı şekilde açın ve üst üste koyun. Üst üste konan bu hamuru iki parmak kalınlığında paralel olarak kesin. Kestiğiniz üç katlı parçaların her birini bükerek çevirin ve sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirin. Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder