HAMURU : Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Tuz
Un
YAPILIŞI: mayayı ılık suda eritip tuzunu ilave ediyorsunuz. azar azar unuda katarak kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğuruyorsunuz. yarım saat dinlendiriyorsunuz. hamur kabarınca mandalin büyüklüğünde bezeler yapıp uzun bir şekilde açıyorsunuz. hazırladığınız harçtan kenarlarda 1 santim boşluk kalacak şekilde içine yayıyorsunuz ve karşılıklı uçlarından tutup birleştirip kapatıyorsunuz. dilerseniz açık pide gibide yapabilirsiniz. kapattığınız pideleri ters çevirip yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye diziyorsunuz. üstüne yumurta sarısı sürüp 200C de üstü kızarana kadar pişiriyorsunuz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder