Malzemeler:
300 gram zeytin, siyah yeşil karışık
3 çorba kaşığı elma sirkesi
Yarım çay bardağı bardak sızma zeytinyağı, biraz da kavanoz için
Yarım tatlı kaşığı tatlı veya acı pul biber
Yarım tatlı kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı
1 adet portakal
1 orta boy kavanoz
Yapılışı:
Zeytini bol su dolu bir kaba koyup 1 gün boyunca tuzunun çıkması için bekletin. Suyunu atın.
Portakalın kabuğundan sebze soyucu veya bıçak ile ince 3 şerit kesin (en dıştaki turuncu kabuktan olmasına dikkat edin, beyaz kısmı acıdır).
Malzemelerin hepsini geniş bir kaba alıp karıştırın.
Cam kavanoza doldurup üstüne gerektiği kadar zeytinyağı ilave edin. Kapağını kapatın. Evin serin bir yerinde 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder