AMASYA ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler: 
1 çay bardağı süt 
1 ceviz iriliğinde yaş maya (kuru olursa 1 çorba kaşığı maya) 
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
aldığı kadar un

Yapılışı: 
Maya şekerli ılık süt ile ezilir. Üzerine su, tuz, ceviz ve aldığı kadar un katılarak yumuşak bir hamur yoğrulur. Ilık bir yerde üzeri örtülerek kabarması beklenir. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılarak yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede pişirilir. Hamurdan parçalar koparırken ele yapışmaması için el ara sıra biraz sıvı yağ ile yağlanmalıdır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri