Malzemeler
8 adet patates(istediğiniz miktarda yapabilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber pul biber ve biraz da kekik (isteğinize göre baharatlar)
Hazırlanışı
Patatesleri soyarak halka halka dilimleyin. Derince bir kapta patatesleri yağ ve baharatlarla birlikte harmanlayın. Ben kelepçeli kalıp kullandım ancak tepside de rahatlıkla yapabilirsiniz. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dilimlenmiş patatesleri dizin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 220 derece de ısıtılmış fırında pişirin. 30-35 dakika sonra kontrol edebilirsiniz. Eğer pişmişler ise folyo alarak üzerinin kızarmasını sağlayın ve daha sonra servis yapmak üzere fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder