BANYOLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler:
1 kg hazır yufka (6 adet)
1 paket margarin
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı

İç malzeme:
Beyaz peynir

Yapılışı:
Yufkalar üst üste koyup 8 eşit parçaya ayrılır. Margarini eritip (kaynamayacak) içine 1 su bardağı suyu koyduktan sonra yufkadan bir parça alıp bolca yağlı karışımdan sürüp üzerine bir parça daha koyuyoruz. Aynı şekilde onada sürüp ezdiğimiz peynirden koyuyoruz. Sigara böreği sarar gibi iki parmak enliliğinde sarıyoruz. Her börek 2 kat yufkadan olacak. Diğer yufkalarada aynı işlemi uyguladıktan sonra 2-3 saat dolapta bekletiyoruz. Bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli olur. Pişireceğimiz zaman bir kaba su koyup bütün böreklerimizi tek tek suya batırıp çıkarıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpiyoruz. Üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri