ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Malzemeler:
3 su bardagi un
1 adet yumurta
Tuz
Su, yaklasık 300 ml kadar

İçi için:
250 gr kıyma
1 adet kuru sogan
tuz, karabiber, pulbiber
su

Kızartmak icin:
Sıvıyag

Yapılışı:
Unu, yumurtayi, tuzu ve suyu bir kaba alip güzelce yogurun. Hamurun kivami kulak memesinde biraz daha sert olacak. Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp 20-30 dakika bekletin.
Diger tarafta sogani rendeleyin, kıymayı, karabiberi, tuzu ve pulbiberini katip hafif sulandirarak karistirin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parcalar kopartip yuvarlayin. her birini pasta tabagi büyüklügünde açıp yarisina bir tatli kasigi kadar kiymali icten koyup yaydırın. Diger yarısını bunun üzerine kapatip kenarlarından parmakla bastırın. Kızgın yagda her iki taraflarını kızartıp kağıt havlu serilmis tabaga koyup servis yapın. Afiyet Olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri