Malzemeler:
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
4 yumurta
6 adet yufka
İç harcı
1 demet maydanoz, doğranmış
300gr beyaz peynir
Hazırlanışı:
Bir kapta yumurta, su, süt ve yağ iyice karıştırın. Yağlanan tepsiye bir yufka koyulur kenarlarda taşma olmasın gerekirse koparın. Diğer yufkayı rulo yapın ve 7 cm lik parçalar halinde kesip sütlü karışıma batırın ve tepsiye yuftkanın üstüne dizin. İç malzemeyi ekleyip diğer yufkalarada aynı işlemi yapın ve harcın ütüne dizin. En son 1 yufkayı en üste kapatın sütlü karışımdan dökün. 190 derecede olan sıcak fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder