Malzemeler:
3 adet kabak
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1-2 dal maydonoz
2 adet taze soğan
tuz , karabiber
zeytin yağı
Yapılışı
Kabakların kabuklarını soyun ve irice rendeleyin. Rendelenmiş kabakları avucunuzda sıkarak suyunu sıkın. (fazla un kullanmamak için)
Geniş bir kasenin içine rendelenmiş kabakları, yumurta, dövülmüş sarımsağı, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar peyniri, ince ince kıyılmış taze soğanı, maydonozu ve unu ekleyip iyice karıştırın.
Tavada kızdırdığınız yağın içine büyük bir kaşıkla yaptığınız karışımdan dökün ve her iki tarafını da kızartın. Karışım bitene kadar bu işlemi devam ettirin ve kızaran mücverleri havlu peçete üzerine alın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder