Malzemeler:
5-6 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
peynir
maydanoz
susam, çörekotu
Hazırlanışı:
- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek yumuşatalım. Merdane ile tek yönde açalım. Kare şeklindeki hamur dikdörtgene dönüşecektir.
- Peynir ve doğranmış maydanozu karıştırıp iç malzemesini hazırlayalım.
- İç malzemesinden bolca hamurun üzerine yerleştirerek rulo şeklinde hamuru katlayalım.
- İki ucu katlayarak sıkıştıralım.
- Hazırlanan börekleri hafif yağlanmış tepsiye yan yana yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu serpelim.
- 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder