SAKALLI PASTAHANE POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeler: 
1 su bardağı ılık süt (Yaklaşık 200 ml)
1,5 su bardağı ılık su
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz maya
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta (İki sarı üstüne diğerleri içine)
7 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
Un (Kulak memesi kıvamını yakalayıncaya kadar)


Yapılışı 
Ilık su, süt, toz maya ve şekeri yoğuracağınız kaba alıp karıştırın, maya gelip karışımı köpük köpük olana kadar bekleyin yaklaşık 5-7 dakika.
Maya geldikden sonra yumurta, tuz,siviyag, mahlep ve unu katıp kulak memesi yumuşaklığına gelen kadar yoğurun.
Hamurun mayalanması için en az 10-15 dakika hamurun üstü kapalı şekilde bekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde (dilerseniz daha da küçük yapabilirsiniz mayalı olduğu için zaten yaptığınız büyüklüğün iki katına çıkacaklardır) parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin, mayalanması için tepside en az yarım saat 45 dk. bekleyin.Tepsiye dizerken aralıklı dizmeye gayret edin, hamur tepside de mayalanacağı için birbirlerine yapışabilirler.
Önceden ısıtılmış 190-200 c 15-17 dk (altı ve üstü kızarana kadar ) pişirelim.
Fırından çıkarttıktan sonra soğuması için biraz bekleyelim. Soğuduklarına emin olduktan sonra bıçakla poğaçaların ortadan ikiye yarısına kadar keselim. İçine rendelenmiş peynir ekleyip kıyılmış maydanoz dolu tabağa poğaçaların peynirli kısımlarına yapışması için batıralım.
Servis edeceğimiz zamana kadar ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edelim. Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri