Malzemeler:
2 bardak ılık su,
1 kaşık kuru maya,
un, tuz,
İç Malzeme:
yarım kilogram ıspanak,
1 soğan,
1 tatlı kaşığı salça,
1 kaşık sıvıyağ, baharat.
(içine koyacağımız malzemeyi değiştirebiliriz. kıyma, peynir gibi malzemeler kullanabiliriz.)
Yapılışı;
Ilık suya maya, un ve tuz katıp yumuşak bir hamur hazırlayalım. Yaptığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım.
Gözleme içi için de soğanı yemeklik doğrayalım. Bir tavada yağ ile birlikte soğanları kavuralım. Salça, tuz, baharat katıp karıştıralım. Önceden haşlamış olduğumuz ıspanakları da bu karışıma ekleyelim. Biraz kavurup altını kapatalım.
Yumurta büyüklüğünde kopardığımız hamur parçalarını oklavayla açalım. Yufka haline gelen hamurun içine karışımı koyalım ve kapatalım. Geniş bir tavada gözlemeleri sık sık çevirerek pişirelim. Gözlemeler pişince üstlerine tereyağı sürelim.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder