ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ


ŞEFTALİ SOSLU KUP TARİFİ

Malzemeler :

yumurta sarısı,
2 kaşık un,
2 kaşık nişasta,
1 bardak şeker,
1 vanilya 
50 gr. tereyağı,
1 krem şanti. 

YAPILIŞI:

Yumurta sarısı şekerle çırpılır süt,nişasta,un,vanilya ilave olunarak pişirilir yağ ilave olur bir iki taşım kaynatılarak ocaktan alınır.Ilınınca şanti toz olarak ilave olur iyice çırpılır.Kaselerin dibine kedi dilleri birer adet olmak üzere üçe bölünür sütle ıslatılır yerleştirilir.muhallebiler paylaştırılır.

SOS:

3 adet soyulup küp doğranmış şeftali sos tenceresine alınır.3 yemek kaşığı şeker serpilir 1 saat dinlendirilir ocağa konur kısık ateşte sulandırılır 1 çay bardağı su ilavesi yapılır kaynayınca 1 silme yemek kaşığı nişasta az suyla açılır ilave olur kıvam alınca kapatılır.çok koyu olursa az su ilavesi yapılır sulu olursa az nişasta tekrar sulandırılır ilave olur.Burda el ölçünüz önemli.Hazırlanan sos ılınınca kuplara pay edilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri