FİNCAN KEK TARİFİ


FİNCAN KEK TARİFİ

Malzemeler :
1 tane yumurta 
Yarım su bardağı süt 
1.5 çay bardağı toz şeker 
2 çay bardağı un 
1 paket kabartma 
1 paket vanilya 
Yarım kahve fincanı kadar toz ceviz 
Yarım mandalina kabuğu rendesi 
Yarım çay kaşığı karbonat 

Fincan kek tarifi  :
Bütün kek malzemelerini geniş bir kabın içine dökün ve mikserle 5 dakika iyice çırpın. Neskafe fincanlarını yağlayın. Kek harcını, fincanların yarısına kadar doldurun. Zira kek kabaracağı için fincanın boş kalan üstünü dolduracaktır.Fincanları bir tencereye koyun ve tencerenin dibine fincanların yarısına gelecek kadar ılık su katın. Tencereyi ocağa koyun ve tencerenin ağzı şekilde su kaynayana kadar bekeleyin,su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağı yarım yapıp,22 dakika boyunca keki pişirin.Bu esnada tencerenin kapağını hiç açmayın.Ben cam tencere kapağı kullanıyorum ki kekin kabarıp kabarmadığınıda görmek için. 22 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve 15 dakika boyunca tencerenin kapağını hiç açmayın. 15 dakika sonra tencerenin kapağını açın ve fincandaki kekleri servis tabağına çıkarın.Fincandan çıkartırken bıçak yardımıyla hasas bir şekilde çıkartın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri