BAL KABAĞI ÇANAĞINDA NEFİS KREMA TARİFİ
BAL KABAĞI ÇANAĞINDA NEFİS KREMA TARİFİ
Malzemeler :
1 kilo kabak
2,5 su bardağı şeker
1,5-2 paket petibör bisküvi
Ceviz
Yapılışı :
1 kilo kabak 2.5 bardak şeker ile pişirilir.Kabaklar Çatalla ezilir,İçerisine petibör bisküvi konulup yaklaşık (1/5 -2 paket alıyor)yoğurulur.Ben cevizde koydum daha lezzetli oldu..Hamur gibi karıştırdığımız bal kabaklarını buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Krema için :
1 kaşık dolusu nişasta,
1 kaşık dolusu un,
2 bardak süt ,
1 yumurta,
1 paket vanilya,
Yarım su bardağı şeker ,
yarım kaşık tereyağ
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Bütün malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.(bu krema tarifi tüm tatlılarda kullanabilceğiniz nefis bir tat) Piştikten sonra ılımaya yakın yarım paket krem şanti ekleyip mikserle 10 dk karıştırıyoruz.Buzdolabından aldığımız kabakların ortalarını oyup hindistan cevizine buluyoruz,ve içine kremasını sıkıyoruz,tüm kabaklara aynı işlemi yaptıktan sonra afiyet yiyebilirsiniz,
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder