ELMALI REVANİ TARİFİ
Malzemeler :
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
50 gram eritilmiş tereyağı
1′er paket kabartma tozu ve vanilya
1 silme tatlı kaşığı tarçın
2 tane elma
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
50 gram eritilmiş tereyağı
1′er paket kabartma tozu ve vanilya
1 silme tatlı kaşığı tarçın
2 tane elma
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu rendesi
Yapılışı :
Şerbet için su ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatın ve limon suyunu sıkarak ocaktan alıp ılımaya bırakın
Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
Elma ve tarçın hariç tüm malzemeyi katarak tekrar çırpın.
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tarçınla beraber hamura katıp tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış kalıba hamura döküp 180 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hamur ılıyınca dilimleyip ılık şerbeti dökün. Şerbetini çekince servis edin.
Not: Bardak 200 gr lık. afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder