ÇİKOLATALI TART TARİFİ



ÇİKOLATALI TART TARİFİ

Tart Hamuru :
125 gr. tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı fındık (çekilmiş)
2-3 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (215 gr. un yani 1,5 su bardağı kadar)

Çikolata Ganajı :
1 kutu krema (200 ml.)
2 paket bitter çikolata (her biri 80 gr.)
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tereyağ
İstenirse 1 adet muz ( içine koymak için- ince doğranır)

Yapılışı :
Tart hamuru için olanlarla hamur yapılır. Yağlanmış küçük tart kalıplarına altlık yapılır.
Pişerken kabarmaması için üzerleri bir çatalla birkaç kez delinir.
180 C'de pişirilir. Kalıplarından çıkartılır.
Krema ve bitter çikolatalar kısık ateşte, küçük bir tencerede devamlı karıştırılarak eritilir.
Pudra şekeri ve tereyağ eklenir, biraz daha karıştırılıp ocaktan alınır.
Pişen ve kalıbından çıkarılmış tartların içine istenirse incecik muz doğranır.
Hazırlanan çikolata ganajı bekletilmeden tartların içine dökülür.
Buzdolabına alınır.
Ganajlar donduktan sonra üzerleri isteğe göre süslenir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri