HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ
HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag (ayçicek kullandım)
1 su bardagi mavi haşhaş
1 su bardagi irmik
1,5 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET IÇIN:
3 su bardagi su
2,5 su bardagi toz seker
YAPILIŞI:
Oncelikle serbeti hazirliyoruz. Su ve sekeri tencereye alip orta ateste kaynatiyoruz. Kaynamaya basladiktan sonra 5 dakika kadar daha ateste tutup ocagi kapatiyoruz. Serbeti sogumaya birakiyoruz.
Yumurtalari ve sekeri mikserle cirpiyoruz.
Sut ve sivi yagi da ekleyip bir sure daha cirpiyoruz.
En son kuru malzemeleri de karistirip hamuru yagladigimiz kulplu dikdortgen borcama bosaltiyoruz.
180 derecede isitilmis firinda ustu kizarip içi pisinceye dek pisiriyoruz.
Tatlimizi firindan cikarip 5-10 dk. dinlendiriyoruz.
Dilimleyip serbetini her yerine gelecek sekilde dokuyoruz.
Buzdolabinda dinlendirip servis ediyoruz.
AFIYET OLSUN
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder