KAYMAKLI BAKLAVA TARİFİ
KAYMAKLI BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler :
3 adet rulo kaymak
30 yaprak baklavalık yufka
100 gram tereyağı
250 gram tuzsuz lor peyniri
1 neskafe fincanı file
antepfıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Süslemek için:
Toz antepfıstığı
Yapılışı :
Onbeş adet yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek düz bir zemine yayın. Ayrı bir yerde lor peyniri
ile kaymağı karıştırın. File antepfıstığını ekleyin. Daha sonra yufkaların üzerine yayın. Kalan 15 adet yufkayı da aralarına tereyağı sürerek diğer yufkaların üzerine yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan tereyağını üzerine sürüp, dilimleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Sıcak baklavanın üzerine ılık şerbeti gezdirip, 15-20 dakika dinlendirin. Toz antepfıstığı serpip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder