UN KURABİYESİ TARİFİ



UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (ben 600 gr un kullandım ama bu miktar değişebilir azar azar eklemek lazım )

Yapılışı:
Tereyağı eritilir, soğutulur. Sıvı yağ ve pudra şekeriyle beraber mikserle beyaz bir renk alıp kıvamı koyulaşana kadar çırpılır. Azar azar un eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Yuvarlanır, avuç içiyle hafif bastırılır. Üzerlerine fıstık, fındık veya ceviz batırılır. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirilir. Altı hafif pembeleşene kadar pişmesi yeterli. Fırında uzun süre tutmamak lazım, kurabiyeler sertleşebilir. NOT: asıl püf noktamız,Ben tereyağını eritip soğuttuktan sonra dibine çöken sıvı kısmını kullanmadım. Yağın içine su karışmazsa kıvamı daha güzel tutar. Şeker ve yağı uzun süre çırpmak da çok önemli. Bir de kurabiyeyi tepsiden almak için acele etmemek lazım, dağılabilir... Soğusun, dinlensin sonra servis yapılsın
afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri