BROWNİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr. kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
Öncelikle şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırak şekerin erimesini sağlayın. Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatın. İyice soğutun. Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker ve yumurtayı alıp karıştırın. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayıp tepsiye dizin.175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine teker teker atın, bekletip, çıkartın. Kurabiyeleri tekrar pişirdiğiniz tepside sıkışık şekilde ortasında toplayın. Tencerede az miktarda şerbet kalacak. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine döküp üzerini başka bir tepsiyle kapatın. Bir gece bekletin. Bu işlem sonunda kurabiyeler tüm şerbeti çekecek.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis yapın.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder