LAZ BÖREĞİ TARİFİ
LAZ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
10 adet baklava yufkası
8 su bardağı süt
5 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
2 paket vanilya
2 paket buğday nişastası
1 su bardağı su
5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
3 su bardağı kıyılmış fındık içi
Şerbet için:
10 su bardağı su
10 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Şerbet malzemesini karıştırıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Bu arada 8 su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın. Başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve suyu karıştırın. Hazırladığınız
malzemeyi kaynayan sütün üzerine dökerek, muhallebi haline gelene kadar karıştırın. Bir tepsinin altını
yağlayın. Yufkaların üstlerini yağlayarak, 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiğiniz 5 kat yufkanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dükün. Yufkaların üzerindeki muhallebiye dövülmüş fındıkları yayın. Kalan 5 kat yufkayı, üstlerini yağlayarak muhallebili yufkaların üzerine dizin. Hazırladığınız böreği dilim dilim keserek, orat ısılı fırında pişirin. Börek ılınınca, soğumuş tatlı şerbetini üzerine ekleyin
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder