ISLAK KEK TARİFİ




ISLAK KEK TARİFİ

Keki :
5 large yumurta
250 ml süt
250 ml sıvıyağ
250 gr şeker
250 gr un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Sosu :
125 ml sıvıyağ
250 gr şeker
250 ml süt
4 yemek kaşığı kakao


Kek için :
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.Ardından kalan sıvıları ekleyin.En son kuru malzemeleri ekleyip ön ısıtmalı 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin.

Sosu için :
Keki pişirirken tüm malzemeleri karıştırıp şeker eriyene bir tık fokurdayana kadar pişirin.Fırından çıkmış 3-5 dakika beklemiş kekin üzerine sıcak sosu dökün.
Serviste vanilyalı dondurma ve nar tavsiyemdir. afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri