KAHVELİ ÇİKOLATALI TURTA TARİFİ
Malzemeler :
300 gr. iri doğranmış bitter çikolata
300 ml. soğuk krema
3 yemek kaşığı kahve likörü
2 tatlı kaşığı hazır kahve granülü
Üzeri İçin :
180 ml. soğuk krema
60 gr. mascarpone peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kakao (süsleme için)
Yapılışı :
Hamuru herzaman yaptığımız gibi hazırlayıp pişirin. Yağlı ı kâğıdı ve metal bilyeleri kaldırdıktan sonra tekrar fırına verin. Hamurun ortası iyice pişene dek yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Harcı hazırlarken
soğuması için kenarda bekletin.Kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde çikolata, krema, kahve likörü ve kahve granüllerini pürüzsüz bir kıvama gelene dek arada bir karıştırarak ısıtın-benmari usulü eritin-.Harcı kalıbın içindeki turta hamurunun üzerine dökün ve yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.Krema, mascarpone peyniri ve pudra şekerini yumuşak tepecikler elde edene dek çırpın. Hazırladığınız karışımı kaşıkla turtanın üzerine yayın. Kakao da serpiştirerek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder